INFORMACIJA ZA JAVNOST – novo obeležavanje ploče Austrotherm XPS P

Počev od 16.01.2017. ploče Austrotherm XPS P su obeležene na poseban, nov način, kako bi bile zaštićene od falsifikata nelojalne konkurencije na tržištu.  

 

Poštovani kupci / korisnici naših proizvoda, 

 

Grupacija „Austrotherm International“  je višedecenijski evropski, a od 2005. godine (preko srpskog preduzeća Austrotherm d.o.o.)  i domaći proizvođač termoizolacionih ploča od ekstrudiranog polistirena. Naše ružičaste termoizolacione ploče „Austrotherm XPS®“ su u međuvremenu uveliko stekle svoju prepoznatljivost – ne samo kod kupaca sa teritorije Republike Srbije, već i na tržištima svih zemalja u okruženju, pa i u srednjoj Evropi. Kod kupaca su one postale simbol kvaliteta kada je u pitanju termoizolacija u građevinarstvu, a mi smo ponosni ne samo na do sada proizvedene i do krajnjih korisnika distribuisane količine ovog našeg proizvoda, već i na broj i značaj građevinskih, sada naših referentnih objekata na kojima su ove ploče ugrađene.

Uspeh, nažalost, nosi sa sobom i jedan negativan efekat kojeg smo primetili u poslednjih nekoliko meseci, a koji se tiče pokušaja nelojalnih konkurenata da svoje proizvode plasiraju na tržište dovodeći kupce u zabludu da je reč o pločama „Austrotherm XPS®“, a zapravo je reč o pločama koje samo svojom bojom (ali ne i kvalitetom!), veoma podsećaju na naš proizvod. Ne želeći ovom prilikom da ulazimo u detaljnija pojašnjenja tih pokušaja, skrećemo Vam pažnju na način obeležavanja ružičastih ploča „Austrotherm XPS®“:

  • Ploče Austrotherm XPS® 30, Austrotherm XPS® 50 i Austrotherm XPS® 70 su ploče glatke površinske strukture i one su oduvek bile pojedinačno obeležene, kao što to možete videti na gore priloženoj fotografiji. Kao takve, ove ploče nisu mogle biti predmet manipulacija nelojalnih konkurenata na tržištu.

 

  • Međutim, naša ploča Austrotherm XPS® P, ploča hrapave površinske strukture, do pre dve sedmice se proizvodila bez posebnog obeležavanja svake ploče pojedinačno i upravo je ona predmet manipulacije! Počev od dana 16.01.2017. godine, mi na svim našim proizvodnim linijama u fabrici u Nišu ovu ploču obeležavamo sa utisnutim žigom (ispisom) „AUSTROTHERM“, kao što to možete videti na fotografiji iznad. Na ovaj način će kupcima ubuduće i vizuelno, na prvi pogled biti jasno da li imaju ispred sebe naš originalan proizvod, ili je reč o pokušaju falsifikata od strane nekog nelojalnog konkurenta.

 

Valjevo, 31.01.2017.

 

Austrotherm d.o.o.

Dragomir Ilić, generalni direktor


Downloads
Kontakt
News & Infos

U četvrtak, 11.5.2017. godine, drugu godinu zaredom, u Valjevu je održana sportska... 
Austrotherm i gosti na konferenciji u Beču
Naše preduzeće je u periodu 27/29.04.2017 vodilo... 
INFORMACIJA ZA JAVNOST – novo obeležavanje ploče Austrotherm XPS P
Počev od 16.01.2017. ploče Austrotherm XPS P su obeležene ... 
Decenija i po, za uspeh i po!
U četvrtak 21.04.2016, u beogradskom hotelu “Metropol Palace”, u... 
„Austrotherm International” u poslovnoj 2015. godini
Prethodna kalendarska godina je bila godina nastavka poslovne ekspanzije...