Izolacija u sanitarnim područjima

Austrotherm Uniplatte predstavlja idealan noseći element, pogodan posebno kao podloga za površine u "mokrim čvorovima" koje se oblažu keramikom. Stabilna je, otporna na vodu (vlagu) i ima odlična termoizolaciona svojstva.

"Nosač" keramičke obloge u sanitarnim područjima  

Pri velikim pritisnim naprezanjima i/ili prisustvu vlage dolaze do izražaja sve dobre osobine ovog proizvoda čiji je "bazni materijal" naš ružičasti ekstrudirani polistiren (Austrotherm XPS). Austrotherm Uniplatte je obostrano obložena specijalnom malterskom smešom u koju je već utisnuta armaturna mrežica, tako da je ovaj naš proizvod potpuno "spreman" da se na njega postavlja (lepi) keramika.  

Uz pomoć ovog našeg proizvoda možete praviti pregradne zidove u kuhinjama i kupatilima, ali i praviti ormariće i regale, formirati stepeništa, a i obziđivati kade, umivaonike, postavljati "maske" oko raznih instalacija koje postoje u "mokrim čvorovima" itd, itd...

Proizvodi:

Austrotherm Uniplatte
Austrotherm Uniplatte ugaoni elementi „L” i “U”
Austrotherm Uniplatte element za kade
Austrotherm Uniplatte podni element tuš kabine
Austrotherm Uniplatte element pregradnog zida

Debljina u mm Područja primene
4*, 6*, 10 Kao ravnajuća ploča (izravnajući sloj) u kupatilima čiji zidovi nisu celom visinom obloženi keramikom. Stare (postojeće) keramičke pločice u kupatilima su naime često debljine samo 4mm ili 6mm. Na ovaj način se omogućava polaganje novih keramičkih pločica na zidove (i to čitavom visinom zida do samog plafona).
12,5 U područjima “mokrih čvorova” (npr. u kupatilima) se vrlo često koriste gips-kartonske ploče. Naš proizvod debljine 12,5mm predstavlja u tom slučaju idealno rešenje kao spojna (priključna) ploča između dve gips-kartonske ploče naročito jer je njihova standardna debljina 12,5mm.
20, 30, 40, 50 Kao konstruktivno rešenje problema svih vrsta. Primer kupatila: oblaganja cevi, oblaganja komada nameštaja (regali, police, ormarići, stočići, itd.), pregrađivanje instalacija, itd.
60, 70,,80 Kao konstruktivno rešenje problema svih vrsta. Primer kupatila: svuda tamo gde zahteva visok stepen stabilnosti - teži komadi nameštaja u kupatilu, područje stepenica, itd.
100,120 Kao konstruktivno rešenje problema svih vrsta. Primer balkona: svuda tamo gde se zahteva visok stepen stabilnosti “samostojeći” pregradni zidovi.

*Dimenzije ovih ploča su 1300mm x 600mm. Dimenzije ploča debljina d ≥10mm su 2600mm x 600mm.

Prednosti Austrotherm Uniplatte:

 • U velikoj meri “neosetljiva” na vodu (dobro zaptiva vlagu)
 • Mnoštvo mogućnosti oblikovanja
 • Lepak odlično prijanja na ploču
 • Vrlo jednostavno isecanje
 • Mala težina
 • Poseduje termoizolaciona svojstva
 • Preciznost dimenzija
 • Idealno ravna
 • Postojana na smrzavanje
 • Visoka pritisna čvrstoća
 • Teško zapaljiva

Primena Austrotherm Uniplatte:

 • Hidroizolacioni radovi
 • Oblaganje zidnih i podnih površina u suvim i vlažnim područjima
 • Oblaganje zidova i podova u novogradnji i pri sanacionim radovima
 • Izrada konstrukcija, kao npr. ugradnih ormarića, polica, itd.
 • Izrada pregradnih zidova
 • Oblaganje cevi (instalacija, cevi za odvod i dovod vode)
 • Prekrivanje drvenih podnih konstrukcija

Jednostavna obrada

ISECANJE:
Ploča Austrotherm UNIPLATTE® se iseca brzo i jednostavno, ručnom testerom ili najobičnijim građevinskim nožem.

Odgovarajućom testerom možete napraviti najrazličitije forme i oblike iz ploče Austrotherm UNIPLATTE®, uključujući one kružne i ovalne.

Lepljenje:
Brzovezujući građevinski lepak (Murexin SFK 85) se tačkasto nanosi (tzv. “pogače”) na poleđinu
Austrotherm UNIPLATTE®.

Lepak perfektno prijanja, bez obzira da li je podloga estrih (“košuljica”) ili beton. Ukoliko podloga nije noseća onda se Austrotherm UNIPLATTE® mora tiplovima pričvrstiti za nju.

Izrada pregradnih zidova

Pri izradi pregradnih zidova, oblagajućih elemenata za kade itd. kao pomoćna sredstva pri montaži koriste se tzv. priključne spojnice. One se šrafe na zid ili pod. Odmah zatim postavljate ploču Austrotherm UNIPLATTE® u ležišta spojnica i na taj način biva odmah fiksirana. Prav ugao (90o) je zahvaljujući spojnici zagarantovan. I vezujuća spojnica je brzo montirana.
Montirana vezujuća spojnica omogućava vam da narednu ploču Austrotherm UNIPLATTE® bez ikakvih problema spajate sa prethodnom. Staklenom tekstilnom mrežicom "zatvarate" spoj dve ploče. Preko "dihtujuće trake" (Murexin DB 70) izravnjavate površinu špahtl-masom. Podloga postaje idealno glatka i njena priprema je završena!

Obrada spojeva, prekrivanje i postavljanje keramičkih pločica

Svi priključci na zidovima i u podovima i unutrašnji uglovi trebaju se "elastično" obraditi silikonom. Svi spojevi se prelepljuju staklenom tekstilnom mrežicom širine 10cm. Ona se utiskuje u sloj lepka za keramiku i potom se preko nje nanosi špahtl-masa. U području tuš-kabine se umesto mrežice postavlja "dihtujuća traka". Nakon što se lepak osušio i očvrsnuo, možete započeti sa postavljanjem sloja keramike u formi keramičkih pločica, ploča većih formata ili mozaika.

Prefabrikovani elementi

Jednostavno oblaganje kada

Austrotherm UNIPLATTE®- element za kade je idealno rešenje za oblaganje čeonih i uzdužnih strana standardnih kada u kupatilima. "Fiksirajuća stopala" na dnu ovih elemenata su visinski podesiva tako da sve eventualne neravnine u podu mogu biti neutralisane.

 

Elegantno oblaganje cevi

Austrotherm UNIPLATTE® - ugaoni element "L" ili "U" je prefabrikovani element koji je "unapred" izrađen u visini koja odgovara standardnoj visini prostorije. Koristeći ovaj element, ne morate trošiti vreme i novac na prilično problematično formiranje idealno pravih uglova na samom gradilištu. Da ne pominjemo tek u kojoj meri štedite vreme i novac ukoliko ovo rešenje uporedite sa obziđivanjem cevi ciglom i potonjim malterisanjem ciglene obloge! Iako ovi elementi poseduju standardnu dužinu (visinu), naravno da se oni mogu i "skraćivati" na samom gradilištu - vrlo brzo, najjednostavnijom testerom.

 

 


Proizvodi
Download
News & Infos

U četvrtak, 11.5.2017. godine, drugu godinu zaredom, u Valjevu je održana sportska... 
Austrotherm i gosti na konferenciji u Beču
Naše preduzeće je u periodu 27/29.04.2017 vodilo... 
INFORMACIJA ZA JAVNOST – novo obeležavanje ploče Austrotherm XPS P
Počev od 16.01.2017. ploče Austrotherm XPS P su obeležene ... 
Decenija i po, za uspeh i po!
U četvrtak 21.04.2016, u beogradskom hotelu “Metropol Palace”, u... 
„Austrotherm International” u poslovnoj 2015. godini
Prethodna kalendarska godina je bila godina nastavka poslovne ekspanzije...