Sorry, the requested view was not found.

The technical reason is: No template was found. View could not be resolved for action "webPushNotification" in class "Seam\SeamTemplate\Controller\TemplateController".

Austrotherm TPE

Tavanski podni element

Ukoliko je potkrovlje Vašeg stambenog ili poslovnog objekta prostor u kojem ljudi borave konstantno, ili makar veći deo dana - onda je logično da se takav jedan prostor i zagreva, baš kao etaža (ili etaže) ispod tog potkrovlja. U tom slučaju je neophodno termički izolovati same krovne površine na vrhu potkrovlja, sa unutrašnje ili sa spoljašnje strane, kako toplotna energija ne bi iz zagrevanog potkrovlja "odlazila" izvan objekta i kako bi se time uštedeli energetski troškovi.

Međutim, ukoliko je potkrovlje prostor u kojem ljudi ne borave konstantno, ili makar veći deo dana - onda je logično da se takvo jedno potkrovlje ne zagreva, jer ono u principu onda služi uglavnom kao skladišteni prostor. U tom slučaju poslednja međuspratna ploča (ona koja odvaja potkrovlje od etaže ispod potkrovlja), odnosno pod potkrovlja kao gornji deo poslednje međuspratne ploče, predstavlja veoma "osetljivu" lokaciju na kojoj se stvaraju energetski gubici - naravno usled nepostojanja adekvatne termičke izolacije koja bi "odvajala" zagrevanu od nezagrevane etaže.

Austrotherm TPE® predstavlja idealno rešenje za slučaj da je Vaše potkrovlje prostor kojeg ne zagrevate, koji služi kao skladišteni prostor ili nešto slično!  Srbija je "prepuna" stambenih i/ili poslovnih objekata u kojima potkrovlja ne predstavljaju prostore u kojima se živi i radi. U svim takvim objektima Vi ćete jednostavnim polaganjem našeg tavanskog podnog elementa ostvariti sledeće dve prednosti:

Sprečićete (ili makar velikim delom umanjiti) energetske gubitke kroz nezagrevano potkrovlje - zahvaljujući stiroporu (EPS) koji predstavlja donji sloj našeg tavanskog podnog elementa

Stvorićete podnu konstrukciju potkrovlja po kojoj ćete moći da se krećete i na koju ćete moći da oslanjate i predmete većih težina - zahvaljujući sirovoj iverici koja predstavlja gornji sloj  našeg tavanskog podnog elementa

Primena

Podna izolacija neizolovanog tavanskog prostora, uz stvaranje podne konstrukcije

poslednja međuspratna ploča

 

Dimenzije i pakovanje proizvoda

dužina mm 1000
širina mm 500
korisna površina m²/ploča  0,50
debljina EPS-a mm 60 ili 100
debljina sirove iverice mm 8
ukupna debljina elementa mm 68 ili 108
pakovanje  kom / paleta 30 ili 20
pakovanje m² / paleta 15 ili 10

 

 

Privatna lica i izvođači radova


Pronađi distributera

Trgovci građevinskim materijalima


Kontakt za porudžbine