Logistika

Austrotherm d.o.o. se ne bavi maloprodajom. Naša celokupna logistika je usmerena ka partnerima (kupcima) koji su registrovana pravna lica – u Republici Srbiji, ili u inostranstvu.

Austrotherm d.o.o. raspolaže sa nekoliko svojih vozila (kamiona i kombija), a angažuje konstantno i eksterne prevoznike i špeditere.  

Ogromnu većinu naših poslovnih partnera čine trgovci građevinskim materijalima, sa jednim ili više svojih stovarišta, ili nekih drugačijih tipova svojih prodajnih mesta. Oni u najvećem broju slučajeva traže i dobijaju od nas uslugu dostavljanja robe „fco kupac“. Međutim, specifičnost naše branše je u tome što proizvodi iz naše kuće uvek završavaju na gradilištima, na građevinskim objektima u izgradnji, pa se često dešava da Austrotherm d.o.o. svoje proizvode isporučuje i direktno na objekte – naravno uvek po prethodnom nalogu našeg partnera, tj. direktnog kupca.

Logistika je u našoj kući podeljena i po geografskim lokacijama naših fabrika, ali i po grupama proizvoda:  

Stiropor (Austrotherm EPS) isporučujemo sa sve tri proizvodne lokacije (Valjevo, Niš, Srbobran), a s obzirom da se one nalaze u jednom praktično idealnom geografskom trouglu kada je u pitanju teritorija Republike Srbije, jasno je da svaka od njih „pokriva“ otprilike podjednak deo teritorije naše zemlje. Naravno, u sezonskim špicevima (proleće ili jesen) su naše fabrike spremne, u slučaju potrebe, da se logistički međusobno i „ispomognu“.

Austrotherm XPS se proizvodi samo u fabrici Nišu, gde se nalazi i naš centralni lager za ružičaste termoizolacione ploče. Međutim, priroda posla zahteva da i naše preostale dve proizvodne lokacije (Valjevo I Srbobran) imaju adekvatan prostor za skladištenje ovog proizvoda, tako da kupci po pravilu mogu da računaju sa tim da im i iz Valjeva i iz Srbobrana može biti direktno isporučena „mešovita roba“ (Austrotherm XPS + Austrotherm EPS).  

Radno vreme u Austrotherm d.o.o. je od 07.30h do 15.30h (ponedeljak – petak), pa ono automatski važi i za kolege koje se bave logistikom, odnosno tačnom dispozicijom (isporukom) naših proizvoda.