Austrotherm na humanitarnom zadatku

TV-serijal „Kuća od srca“, koji je u toku jeseni 2014. emitovan u Srbiji (RTV B92), izazvao je veliku pažnju javnosti. Reč je o humanitarnom projektu u kojem se socijalno najugroženijim porodicama grade kuće, a sve to zahvaljujući ljudima dobre volje – onima koji omogućavaju zemljište za gradnju takvih objekata, onima koji su spremni da doniraju građevinske materijale i proizvode, onima koji svojim rukama i bez ikakve materijalne nadoknade grade te kuće...

Austrotherm d.o.o. je aktivno učestvovao u gradnji jedne takve kuće u Jagodini. Ona je građena za porodicu u kojoj postoji čak desetoro male dece. Ova velika porodica je, do gradnje nove kuće, živela bukvalno u katastrofalnim uslovima, a uselivši se u nov i udoban dom deca će imati priliku za neuporedivo lakše i lepše detinjstvo i odrastanje nego što je to do ovih dana bio slučaj.

Naša kuća je na gradilište u Jagodini besplatno isporučila termoizolaciju za fasadu (Austrotherm EPS AF PLUS, table debljine 10cm), kao i termoizolaciju za „košuljicu“ podne ploče (Austrotherm EPS A100, table debljine 2cm).

Pogledajte video klip kojeg je tim povodom napravila producentska kuća, a koji je delimično emitovan u gore pomenutom serijalu (epizode posvećene kući u Jagodini su na RTV B92 emitovane u oktobru i novembru 2014.):

Izražavamo veliko zadovoljstvo učešćem u ovom humanitarnom projektu, odnosno činjenici da smo se našli među prijateljima ovog TV-serijala, koji je za kratko vreme stekao veliku popularnost u Srbiji. Poslednje informacije glase da je ovaj TV-serijal preuzet i u susednoj Makedoniji, odnosno da se prikazuje i na tamošnjim elektronskim medijima.