„Roma - Austrotherm OPEN 2018“

U petak, 11.05.2018, treću godinu zaredom, u Valjevu je održana sportska menifestacija pod nazivom „Roma - Austrotherm OPEN“.

U petak, 11.05.2018, treću godinu zaredom, u Valjevu je održana sportska menifestacija pod nazivom „Roma-Austrotherm OPEN“. Mesto održavanja je i ovaj put bio sad već pravi sportski centar u okviru valjevskog TK „SLICE“, gde danas, osim 4 kvalitetna teniska terena, postoji i teren za odbojku, ali i sportska multifunkcionalna hala. Naša kompanija, zajedno sa „Roma Company“, jednim od svojih najbitnijih poslovnih partnera (kupaca) u Srbiji, pozvala je zajedničke prijatelje i poslovne partnere da isprobaju svoja umeća u tenisu, stonom tenisu, kao i u odbojci.

Na terenima TK „SLICE“ se tog jutra okupilo oko 150 zajedničkih partnera. Nakon ranije obavljenih žrebova u svim disciplinama, otpočeli su turniri u tenisu (takmičenje muških dublova), stonom tenisu (takmičenje pojedinaca), kao i odbojka u konkurenciji dama (liga sa 7 ekipa, po jednostrukom bod sistemu „svako protiv svakog“). Tenis i odbojka su bile discipline sve vreme nadzirane od strane aktivnih, registrovanih sudija za te vrste sportova, a ulogu sudije u stonoteniskom turniru je preuzeo direktor marketinga Austrotherm d.o.o, koji je, zbog izuzetne korektnosti svih takmičara, bio zaposlen isključivo na unošenju pravilnih ishoda (rezultata) i na najavi mečeva po utvrđenom redosledu.

Odbojka (dame): Ova sportska diciplina je izazvala veliko interesovanje, a to pokazuje i broj prijavljenih ekipa – čak 7, naspram 4 koje su se prijavile prošle godine. Ekipe koje su se ovaj put takmičile su bile: „Roma company“, „Sika“, „Helios“, „Ceresit“, „Stilby“, „Roma Company Crna Gora“ i „Austrotherm“. Turnir je bio veoma napet u takmičarskom smislu, odnosno veoma neizvestan po pitanju krajnjeg plasmana, sve do poslednjeg odigranog duela. Svaki meč se igrao na jedan dobijeni set, koji se osvajao sa 10 poena (od eventualnog rezultata 9:9 pa nadalje je bilo predviđen nastavak seta dok neko ne stekne dva poena prednosti). Na kraju lige su dve ekipe imale po 4 pobede („Sika“ i „Roma Company“), tri ekipe su imale po 3 pobede („Ceresit“, „Austrotherm“ i „Roma Company – Crna Gora“), a preostale dve ekipe po 2 pobede („Stilby“ i „Helios“). Na kraju takmičenja je izbila dilema oko konačnog pobednika – naime, „Roma Company“ je imala bolji odnos ukupno osvojenih i izgubljenih poena, ali je „Sika“ pobedila u međusobnom susretu dve ekipe! Sve dame su potom pokazale svoj viteški duh, pa je odlučeno da se odigra „superfinale“, direktan duel ove dve ekipe u meču na dva dobijena seta! Pobedu je na kraju odnela „Sika“ sa rezultatom 2:0 u setovima (10:7, 10:5), ali nam se čini da su prave pobednice sve dame, iz svih 7 ekipa, koje su doprinele ovako interesatnom i neizvesnom takmičenju.

Tenis: Ukupno 22 prijavljena tenisera su činili 11 takmičarskih dublova. Pet dublova je voljom žreba direktno otišlo u četvrtfinale, a preostalih šest dublova su morali da se za to četvrtfinale prethodno izbore u osmini finala. Svaki meč se igrao na jedan dobijeni set (na 6 dobijenih gemova, odnosno na razliku od rezultata 5:5 pa nadalje), a samo finalni meč je igran na dobijen „produženi set“ (na 9 dobijenih gemova, odnosno na razliku od rezultata 8:8 pa nadalje). Nakon intezivnih sportskih borbi, do finala je stigao dubl u sastavu Dragomir Ilić (generalni direktor Austrotherm d.o.o.) i Milan Todović (jedan od direktora Helios d.o.o.), kao i protivnici sa druge strane teniske mreže – dubl u sastavu Ivan Stanišić („SWIM“) i Dragan Pejić (vlasnik firme „Pejić“). Poslednje navedeni dubl (Stanišić / Pejić) je na kraju imao više snage i nerava i zasluženo je osvojio 1. mesto.

Stoni tenis: Za učešće u stonoteniskom turniru vladalo je veliko interesovanje naših partnera. Ukupno 30 stonotenisera su odmerili snage na ovom turniru. Njih 28 je takmičenje započelo u 1/16 finala, a od 1/8 finala su im se priključili prošlogodišnji pobednik Gradan Vasić („Vasić gradnja“) i jedan od “domaćina“ skupa, Radovan Vujašević („Roma Company“). Svi mečevi su bili eliminacionog karaktera, a do finala su se igrali na dva dobijena seta, sa 11 osvojenih poena po setu (odnosno na razliku od rezultata 10:10 pa nadalje). Jedino je finalni meč igran na tri dobijena seta. Pobednik stonoteniskog turnira je i ove godine bio Gradan Vasić („Vasić gradnja“), pobedivši u velikom finalu sa 3:0 u setovima Mirka Tupajića (vlasnika firme „Mimi“). U stonom tenisu je igran i meč za 3. mesto, a njega je osvojio Davor Kolundžić (firma „Dita“), pobedom od 2:1 u setovima nad Ivanom Božovićem („Roma Company).

Nakon završenih sportskih aktivnosti, druženje je nastavljeno na terasi TK „SLICE“, gde je nakon svečane manifestacije i dodele pehara najboljima priređen ručak uz muziku uživo, a sve je to potrajalo do večernjih časova.

Foto galerija