Naš EPS krči put u niskogradnji

Naš artikal „Austrotherm EPS A150“ počinje da nalazi svoju primenu i u niskogradnji u Srbiji. Za potrebe sanacije magistralnog puta Valjevo – Užice, isporučili smo preko 1.000 m3 ovog našeg proizvoda, i to u blokovima dimenzija 2000mm x 1220mm x 1000mm. Ovaj poslovni aranžman ima za nas izuzetan značaj jer nam otvara nove „horizonte“ na srpskom tržištu...

Zaobilaznica oko grada Valjeva, na magistrali M21 koja Valjevo povezuje sa Užicom, nedavno je „doživela“ sanacione radove koji za našu kompaniju predstavljaju značajan momenat u njenom budućem nastupu na tržištu. Naime, na klizištu kod nadvožnjaka iznad Petničke ulice, izvođač (JP PZP „Valjevo“) je postavljao, tj. ugrađivao blokove našeg „stiropora“ (EPS) sledećih karakteristika:

artikal: Austrotherm EPS A150
dimenzije: 2000mm x 1220mm x 1000mm
pritisna čvrstoća CS(10): 164 kPa
količina: 416 blokova ( = 1.015,04 m3)

Investitor ovih radova (JP „Putevi Srbije“) je odabrao naš EPS kao pogodan materijal za konstrukciju (za sanaciju postojećeg klizišta) pre svega zbog toga što je EPS lagan materijal koji ne izaziva velika pritisna opterećenja na donje vlažne zemljane slojeve. Istovremeno, sam naš artikal („Austrotherm EPS A150“) podnosi velika pritisna opterećenja – čak i veća od minimuma kojeg je investitor tražio (164 kPa naspram zahtevanih 160 kPa) – pa se tako jednostavno „nametnuo“ kao idealno rešenje za investitora. Zahvaljujući i kvalitetnoj logistici koju smo, uz kvalitet proizvoda, ponudili i garantovali investitoru, našoj kompaniji je na kraju poklonjeno poverenje i poslovni aranžman je zaključen.

Naši EPS-blokovi su se na gore opisanoj lokaciji ugrađivali puna 4 dana.

Ovaj ostvareni poslovni aranžman predstavlja za nas itekako bitnu referencu za vreme koje je pred nama. U bliskoj budućnosti očekujemo naime još mnogo više ovakvih (pa i po obimu mnogo većih) poslova, tim pre ako se zna da dobar deo teritorije Srbije „leži“ na klizištima. Za neke od tih poslova smo već uveliko u završnim pregovorima, tako da uskoro na našoj internet stranici možete očekivati nove i slične sadržaje „u slici i reči“.