Konferencija o energetskoj efikasnosti

U utorak 23.5.2023. je u beogradskom hotelu „Mona Plaza“ i u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore (AHK) održana konferencija posvećena energetskoj efikasnosti u zgradarstvu, na kojoj je i Austrotherm d.o.o. aktivno učestvovao.

Na veoma dobro organizovanoj i posećenoj konferenciji su predavači iz Nemačke, Crne Gore i Srbije u svojim bogatim prezentacijama pokazali kako se sve podstiče energetska efikasnost u građevinarstvu. Znamo svi da je kvalitetna termička izolacija građevinskih objekata, bez obzira da li je reč o novogradnji ili o termičkoj sanaciji od ranije postojećih objekata, jedna od krucijalnih mera u tom smislu, pa su nam posebno interesantne prezentacije bile dve prepodnevne, u kojima su dva govornika iz Nemačke pričali o održivoj gradnji i o pasivnim kućama.

Posebno interesantan je bio popodnevni panel, na kojem su učešća uzeli prisutni predstavnik stručnih građevinskih portala, zatim projektantske branše, tržišta nekretnina kao i tri uvažena predstavnika građevinske industrije u Srbiji, tj. proizvođača građevinsko-termoizolacionih materijala. Uz kvalitetnu moderaciju gospođe Tare Jovanović (AHK), vođena je kvalitetna jednoipočasovna diskusija na temu ekološke i održive gradnje i generalno o tome kako se u budućnosti još više može pospešiti gradnja energetski efikasnih objekata.

Konferenciji su u ime naše kuće prisustvovali Sava Milošević (tehnički konsultant za primenu i ugradnju proizvoda mafrke „Austrotherm“), koji je potom bio i učesnik stručnog panela, kao i Vladimir Ćujić (direktor marketinga). Obojica naših predstavnika su na ovoj konferenciji uspostavili nove i obnovili stare poslovne kontakte koji će, sigurni smo, našoj kući ubuduće biti jako korisni.

Austrotherm d.o.o. koristi i ovu priliku da se zahvali Nemačko-srpskoj privrednoj komori (AHK) na pozivu na ovu konferenciju i na datu mogućnost da na njoj aktivno učestvujemo. Naša grupacija „Austrotherm International“ jeste „bazno“ locirana u Austriji, ali smo itekako prisutni i u Nemačkoj (kroz postojanje naše XPS-fabrike u mestu Wittenberge, na pola puta između Hamburga i Berlina) koja je za nas ogromno i važno tržište. Sem toga, iz fabrike u Wittenberge-u obavljamo i velike izvozne aktivnosti u zemlje Beneluksa, Skandinavije, Poljske itd.  

Galerija