Konferencija za medije povodom jubileja Austrotherm d.o.o.

Konferencija za medije povodom jubileja Austrotherm d.o.o.

Pre punih 10 godina (2001. godine), srpska kompanija Austrotherm d.o.o, kao deo grupacije "Austrotherm International", koja je sastavni deo koncerna "Schmid Industrieholding" čija se centrala nalazi u Austriji, zvanično je registrovana u Srbiji.

U ovih 10 godina postojanja i veoma uspešnog poslovanja u Srbiji, uspeli smo da se domognemo liderske pozicije na tržištu srpskih proizvođača termoizolacionih materijala. Stoga je ovaj jubilej bio lep povod da dana 10.05.2011, u beogradskom restoranu "Caruso" (na Terazijama, u zgradi Privredne komore Srbije), organizujemo pres konferenciju i radni doručak za urednike i novinare pisanih i elektronskih javnih glasila u Srbiji. 

Na ovoj konferenciji za medije su izlagali sledeći govornici:

  • g-din Peter Schmid, generalni direktor austrijske kompanije Austrotherm GmbH ("majke"-kompanije unutar grupacije "Austrotherm International")
  • g-din Dragomir Ilić, generalni direktor srpske kompanije Austrotherm d.o.o.
  • g-đa Vidosava Džagić, potpredsednica Privredne komore Srbije
  • g-din Zoran Jakovljević, gradonačelnik grada Valjeva (u kojem je smeštena centrala Austrotherm d.o.o.)

Poslenici medija su pre dolaska na ovaj događaj dobili odgovarajuće saopštenje za medije, kao i dodatne informacije o nama:

Oko 30 prisutnih urednika / novinara su bili u situaciji da čuju najvažnije detalje iz našeg 10-godišnjeg razvoja u Srbiji, a zatim je g-din Peter Schmid dobio 2 priznanja:

plaketu Privredne komore Srbije, za razvoj srpske privrede (od strane g-đe Džagić)
zahvalnicu grada Valjeva, za ulaganja u tamošnju privredu (od strane g-dina Jakovljevića)

Nakon oficijelnog dela pres konferencije, u jednoj opuštenoj i prijatnoj atmosferi, pristupilo se radnom doručku i "small talk"-u predstavnika naše kompanije sa svim gostima manifestacije koju smo organizovali. Ona je inače privukla priličnu pažnju medija - kako štampanih, tako i elektronskih - a pomenućemo i da je g-din Schmid dao intervju uglednom srpskom dnevnom listu "DANAS", čiji sadržaj vam prezentujemo na ovom mestu:

Foto galerija