Roma - Austrotherm OPEN 2017

U četvrtak, 11.5.2017. godine, drugu godinu zaredom, u Valjevu je održana sportska menifestacija pod nazivom „Roma-Austrotherm OPEN“. Mesto održavanja su ponovo bili teniski tereni valjevskog TK „SLICE“. Naša kompanija, zajedno sa Roma Company, jednim od svojih najbitnijih poslovnih partnera (kupaca) u Srbiji, pozvala je zajedničke prijatelje i poslovne partnere da isprobaju svoja umeća u tenisu, stonom tenisu, ali i u ženskoj odbojci.

Na terenima TK“ SLICE“ se tog jutra okupilo više od 100 zajedničkih partnera. Nakon ranije obavljenih žrebova u svim disciplinama, otpočeli su turniri u tenisu (takmičenje dublova) i stonom tenisu (takmičenje pojedinaca), kao i odbojka zamišljena kao ekipno ligaško takmičenje dama (liga sa 4 ekipe, tri kola po principu „svako protiv svakog).  Sve tri sportske discipline su sve vreme nadzirane od strane aktivnih, registrovanih sudija za te vrste sportova.

Ženska odbojka:  Izazvala je veliko interesovanje svih učesnika. Ekipe koje su se takmičile su bile „Roma company“, „Sika“, „Helios“ i „Austrotherm“. Turnir je bio takmičarski veoma napet i rezultatski neizvestan. Svaki meč se igrao na jedan dobijeni set, koji se osvajao sa 25 poena (od eventualnog rezultata 25:24 pa nadalje je bilo predviđen nastavak seta dok neko ne stekne dva poena prednosti). Na kraju lige su dve ekipe imale po 2 pobede (Austrotherm i Helios), a preostale dve ekipe po 1 pobedu (Roma i Sika). Za utvrđivanje konačnog plasmana su morali da budu primenjeni dodatni kriterijumi (za 1. mesto odnos ukupnih poena, a za 3. mesto čak međusobni duel, pošto je odnos ukupnih poena bio identičan!), pa je konačan plasman na kraju bio: 1. Austrotherm, 2. Helios, 3. Roma Company, 4. Sika.

Tenis: Ukupno 16 prijavljenih tenisera su činili 8 takmičarskih dublova. Igrale su se tri eliminacione runde - četvrtfinale, polufinale i finale. Svaki meč se igrao na jedan dobijeni set, pri čemu je reč bila o „produženom“ setu -  do pobede se dolazilo nakon 9 osvojenih gemova. Nakon intezivnih sportskih borbi do finala je stigao dubl u sastavu Dragomir Ilić (generalni direktor Austrotherm d.o.o.) i Jovan Lazić (jedan od direktora Helios d.o.o.), kao i protivnici sa druge strane teniske mreže – dubl u sastavu Vladan Tančić (vlasnik firme „Parket market“) i Milorad Grahovac (predstavnik firme „Ivanović impex“). Prvi navedeni dubl (Ilić / Lazić) je na kraju imao više snage i nerava i potpuno zasluženo je osvojio 1. mesto.

Stoni tenis: Za učešće u stonoteniskom turniru vladalo je veliko interesovanje naših partnera. Ukupno 29 stonotenisera (28 takmičara, ali i 1 takmičarka, gospođa Danijela Sarić iz firme „Ostrog“) odmerilo je svoje snage na ovom turniru. Svi mečevi su bili eliminacionog karaktera, a do finala su se igrali na dva dobijena seta, pri čemu se set osvajao sa 11 osvojenih poena (od eventualnog rezultata 11:10 pa nadalje igralo se sa dva poena razlike). Finalni meč se, kao jedini, igrao na tri dobijena seta, takođe do 11 poena. Pobednik stonoteniskog turnira bio je Gradan Vasić („Vasić gradnja“), drugo mesto osvojio je Dejan Damljanović („Ča term“) koji je inače prošle godine osvojio prvo mesto, dok je treće mesto osvojio Ivan Božović („Roma company“).

Nakon završenih sportskih aktivnosti, druženje je nastavljeno na terasi TK „SLICE“, gde je nakon svečane manifestacije dodele pehara najboljima priređen ručak uz muziku uživo, a sve je to potrajalo do večernjih časova.

Foto galerija