Prezentacija u „CEP“ (Centar za planiranje i urbani razvoj)

„CEP“ (Centar za planiranje i urbani razvoj) je privatno preduzeće osnovano još 1975. godine u Beogradu. Bavi se prostornim i urbanističkim planiranjem, projektovanjem, inženjeringom i konsaltingom. Rukovodstvo preduzeća čine vlasnica i direktorka Ljubina Stefanović-Spasić i suvlasnici (na fotografiji s leva na desno) Vuk Đurović, Zoran Rubinjoni i Ognjen Đurović

Reč je u uglednim inženjerima koji u preduzeću danas zapošljavaju 30-ak ljudi, uglavnom inženjera arhitekture ili građevinarstva, koji deluju u jednom od tri sektora preduzeća – sektor za urbanizam i planiranje, sektor za projektovanje i sektor za saobraćaj. Preduzeće danas posluje i u susednoj Crnoj Gori, pod imenom „Monte CEP“. Za vreme nekadašnje Jugoslavije, raditi u „CEP“-u, ili na neki drugi način poslovno sarađivati sa ovom kućom, predstavljalo je i stvar prestiža, tako da nije čudo da su mnoge, danas ugledne, priznate i u međuvremenu i veoma iskusne arhitekte započinjale građenje svoje poslovne karijere upravo u „CEP“-u. U prošlosti je „CEP“ obavljao mnoge poslove u inostranstvu – u Rusiji, Italiji, Portugalu, Alžiru, Kuvajtu i Libiji.

Još od 2013. godine, ovo preduzeće neguje tradiciju organizovanja stručnih predavanja pod imenom „Razgovori sredom“. Teme koje se obrađuju na ovim predavanjima tiču se raznih projekata, aktuelnih problema u struci itd. Predavanja se svake srede održavaju u biblioteci „CEP“-a (Zahumska 34, Beograd).

Dana 08.05.2019. naš tehnički konsultant za primenu i ugradnju proizvoda, Sava Milošević (master inž. arhitekture), održao je u biblioteci „CEP“-a stručnu prezentaciju za oko 30 prisutnih gostiju. Predavanje se ticalo naših rešenja za termičku izolaciju ravnih krovova, a u posebnom delu predavanja je predstavljeno i naše rešenje za formiranje pada na ravnom krovu uz pomoć koso sečenog stiropora (EPS). Ono što posebno želimo da istaknemo, kao jednu dodatnu atraktivnost koju „CEP“ nudi predavačima u vlastitim prostorijama, je činjenica da se predavanja i „online“ (uživo) prenose preko interneta, pa je tako našu prezentaciju odgledalo zapravo više stotina ljudi! Za one koji to još nisu učinili, a želeli bi naknadno da se uvere šta je to Austrotherm d.o.o. tog dana predstavio projektantima, evo video snimka naše kompletne prezentacije: 

Prezentacija Austrotherm d.o.o – „CEP“, 08.05.2019.