Novosti

Austrotherm d.o.o. više ne atestira svoje proizvode!

Nekadašnji domaći standard SRPS G.C7.202 i u njemu definisan „Pravilnik o tehničkim i drugim zahtevima za termoizolaione materijale“ su povučeni, odnosno proglašeni su za nevažeće.

Konferencija o energetskoj efikasnosti

Konferencija posvećena energetskoj efikasnosti u zgradarstvu u beogradskom hotelu „Mona Plaza“

"Austrotherm International“ u 2022. godini

„Austrotherm International“ odoleo izazovima pandemije virusa COVID-19 i nastavio sa ubrzanim rastom

"Austrotherm International“ u 2021. godini

„Austrotherm International“ i drugu godinu zaredom odoleo izazovima pandemije virusa COVID-19

„Austrotherm International“ u 2020. godini

„Austrotherm International“ uspešno savladava poslovna iskušenja prouzrokovana pandemijom virusa COVID-19

Austrotherm XPS® TOP – nov naziv i dizajn

U fabrici za proizvodnju termoizolacionih ploča od ekstrudiranog polistirena (XPS) u Nišu je instalirana nova proizvodna linija, značajno većeg proizvodnog kapaciteta od dosadašnjeg.

Austrotherm d.o.o. dobitnik prestižne nagrade „SERBIAN TOP BRANDS 2018“, što je veliko priznanje za našu kuću.

U petak, 31.05.2019, u beogradskom hotelu „ZIRA“ je održana sad već tradicionalna godišnja manifestacija u organizaciji kompanije „Media Internacional Group“, odnosno redakcije magazina-kataloga „TOP SERBIAN BRANDS“.

Prezentacija u „CEP“ (Centar za planiranje i urbani razvoj)

Dana 08.05.2019. smo širokom projektantskom auditorijumu predstavili naša rešenja za termičku izolaciju ravnih krovova.

"Austrotherm International" – 2018. nadmašila i 2017. god

Grupacija „Austrotherm International“, kao i ceo koncern „SIH“ (Schmid Industrie Holding) zabeležili su u prethodnoj 2018. godini rekordnu poslovnu ekspanziju i sjajne poslovne rezultate, čime su nadmašili do sada najbolju 2017. poslovnu godinu.

"Austrotherm International" – 2017. je godina rekorda!

Grupacija „Austrotherm International“, ali i ceo koncern „SIH“ (Schmid Industrie Holding) zabeležili su u prethodnoj 2017. godini rekordnu poslovnu ekspanziju i sjajne poslovne rezultate.

Podsticaji za energetsku efikasnost pod okriljem Evropske banke

Krajnji cilj ulaganja u energetsku efikasnost je svesti potrošnju energije na minimum, a pri tome ne narušiti nivo komfora već zadržati ili čak povećati udobnost stanovanja

Roma - Austrotherm OPEN 2018

U petak, 11.05.2018, treću godinu zaredom, u Valjevu je održana sportska menifestacija pod nazivom „Roma - Austrotherm OPEN“.

„Belgrade Waterfront“ („Beograd na vodi“)

Trenutno jedan od najvećih građevinskih projekata u fazi izvođenja u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

Ekspanzija Austrotherma u Turskoj

Grupacija „Austrotherm International“ je u situaciji da objavi da u Turskoj sada imamo i treći proizvodni pogon za proizvodnju termoizolacionih ploča od ekspandiranog polistirena (stiropora)

„Austrotherm International” u poslovnoj 2016. godini

Grupacija „Austrotherm International“ je u 2016. godini zabeležila godišnji promet od 304.000.000 €, što predstavlja porast prometa od 2% u odnosu na poslovnu 2015. godinu (298.000.000 €). Grupacija „Austrotherm International“ je na dan 31.12.2016. zapošljavala širom Evrope 950 ljudi...

Austrotherm i gosti na konferenciji u Beču

Naše preduzeće je u periodu 27/29.04.2017 vodilo desetak arhitekata / projektanata iz Srbije na 21. Međunarodnu konferenciju o pasivnoj kući, koja je ove godine održana u austrijskoj metropoli Beču.

Decenija i po, za uspeh i po!

U četvrtak 21.04.2016, u beogradskom hotelu “Metropol Palace”, u prisustvu blizu 300 zvanica (partnera iz Srbije, kao i gostiju iz inostranstva), naše preduzeće je proslavilo 15 godina postojanja i uspešnog poslovanja u Srbiji.

NOVO! Austrotherm XPS ThermoBond

Austrotherm GmbH, naša austrijska “majka” kompanija, je u početku na tržišta Austrije i Nemačke, a u međuvremenu i na još neka zapadnoevropska tržišta, uspešno plasirala svoj novi proizvod na bazi ekstrudiranog polistirena (XPS).

„Austrotherm International” u poslovnoj 2015. godini

Prethodna kalendarska godina je bila godina nastavka poslovne ekspanzije grupacije “Austrotherm International”, koja posluje u sastavu austrijskog koncerna Schmid Industrie Holding (SIH).

Vikend sa partnerima u Vrnjačkoj Banji i Nišu

Austrotherm ugostio svoje poslovne partnere u Srbiji - trgovce građevinskim materijalima, preko kojih u najvećoj meri obavlja prodaju i distribuciju svoijh proizvoda do krajnjih korisnika (kupaca).

Crna Gora: Program energetske efikasnosti u javnim zgrada

U susednoj Crnoj Gori se energetskoj efikasnosti poklanja puno pažnje. Skupština Crne Gore je 16.12.2014. usvojila Zakon o efikasnom korišćenju energije, koji je objavljen u “Službenom listu Crne Gore” br. 57/2014 (od 26.12.2014.) i br. 3/2015 (ispravka od 21.01.2015.).

Austrotherm XPS nam „zvuči“ poznato

Naš ružičasti proizvod Austrotherm XPS „odigrao“ je važnu TV-ulogu u finalnoj epizodi popularnog zabavnog TV-serijala „Tvoje lice zvuči poznato“ (http://tlzp.prva.rs). Reč je o srpskoj verziji svetski poznatog talent šoua “Your Face Sounds Familiar”, a finale za 2014. godinu je emitovano na “TV PRVA” u nedelju 28.12.2014.

Austrotherm na humanitarnom zadatku

TV-serijal „Kuća od srca“, koji je u toku jeseni 2014. emitovan u Srbiji (RTV B92), izazvao je veliku pažnju javnosti. Reč je o humanitarnom projektu u kojem se socijalno najugroženijim porodicama grade kuće. Austrotherm d.o.o. je aktivno učestvovao u gradnji jedne takve kuće u Jagodini. Ona je građena za porodicu u kojoj postoji čak desetoro male dece.

Termička sanacija solitera u Šapcu

Trinaestospratnica u centru Šapca predstavlja jedan od najviših stambenih objekata u Srbiji koji je podvrgnut termičkoj sanaciji (u vidu postavljanja termoizolacionog fasadnog sistema) uz upotrebu proizvoda „Austrotherm“ i „Murexin“....

Gostovanje u TV-emisiji

Naši tehnički konsultanti su dana 28.08.2014. gostovali na beogradskoj TV-stanici „Studio B“, u popodnevnoj emisiji „Beograde, dobar dan“ koja je veoma gledana u Beogradu, ali posredstvom kablovskih operatera i u čitavoj Srbiji.

Otvorena XPS-fabrika u Nemačkoj

Naša austrijska „majka“ kompanija je 05.06.2014, jednom glamuroznom proslavom unutar fabričkog kruga, ozvaničila početak proizvodnje XPS-a u nemačkom Vitenbergeu (Wittenberge), gradiću koji se nalazi između Berlina i Hamburga.

Ambasador Austrije u poseti našoj kući

Njegova ekselencija, Dr. Johannes Eigner, ambasador Austrije u Srbiji, posetio je u petak 13.12.2013. centralu naše kompanije koja se nalazi u Valjevu.

60 godina Austrotherm-a = 60 godina kompetentnosti!

260 naših odabranih klijenata (kupaca) iz Austrije, kao i iz 15-ak drugih evropskih država su u četvrtak 13.06.2013. prisustvovali glamuroznoj svečanosti koju je Austrotherm GmbH, povodom svog 60. rođendana, organizovao u baroknom zamku Esterhazi (“Esterhazy”), u gradiću Ajzenštatu (Eisenstadt) na krajnjem istoku Austrije.

Seminar u hotelu "Holiday Inn"

Dana 10.10.2012. smo uspešno orgranizovali stručno predavanje kojem su prisustvovali pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, kao i srpski projektanti sa kojima sarađujemo.

Novi Pravilnik Vlade Srbije o energetskoj efikasnosti zgr

Vlada Srbije je načinila korak od ogromne važnosti kad je u pitanju ušteda energije u Srbiji. Primena ovog pravilnika počinje 30.09.2012. godine.

Stiropor je “najekološkiji” termoizolacioni materijal!

Dana 21.07.2011. je organizacija „ECO“ iz Bona objavila “ekološki izveštaj” baziran na svojstvima građevinskih proizvoda shodno ekološkim deklaracijama proizvođača prema ISO 14025. Rezultati pokazuju da je stiropor „najekološkiji“ mogući termoizolacioni materijal.

Glamurozna proslava jubileja u hotelu "HYATT"

Dana 12.05.2011. Austrotherm d.o.o. je u prisustvu oko 250 zvanica svečano proslavio 10 godina svog postojanja i uspešnog poslovanja u Srbiji.

Konferencija za medije povodom jubileja Austrotherm d.o.o.

Povodom 10 godina postojanja i poslovanja Austrotherm Srbija, dana 10.05.2011, u beogradskom restoranu "Caruso", organizovana jepres konferencija i radni doručak za urednike i novinare pisanih i elektronskih javnih glasila u Srbiji. 

Naš EPS krči put u niskogradnji

Naš artikal „Austrotherm EPS A150“ počinje da nalazi svoju primenu i u niskogradnji u Srbiji. Za potrebe sanacije magistralnog puta Valjevo – Užice, isporučili smo preko 1.000 m3 ovog našeg proizvoda, i to u blokovima dimenzija 2000mm x 1220mm x 1000mm. Ovaj poslovni aranžman ima za nas izuzetan značaj jer nam otvara nove „horizonte“ na srpskom tržištu...

Prezentacija na Univerzitetu "UNION"

Naša kompanija je u četvrtak 13.05.2010. održala prezentaciju za studente fakulteta graditeljskog menadžmenta na beogradskom Univerzitetu „UNION“.

AUSTROTHERM & partneri u "gradu svetlosti"

Naša kompanija je u periodu od 5. do 7. juna 2008. organizovala jedno veoma interesantno putovanje za naše najveće poslovne partnere. Ekspedicija od 15 ljudi je posetila Pariz i to upravo za vreme održavanja polufinalnih mečeva jednog od najvećih svetskih teniskih turnira - onog u "Roland Garros"-u...

"Pol pozicija" za stiropor na "Velikoj nagradi Kine"!

EPS (ekspandirani polistiren - "stiropor") je našao svoj put i do "Formule 1"! Pročitajte interesantan tekst koji govori o primeni "stiropora" u gradnji trkačke piste u Šangaju, ali i o drugim interesantnim primerima primene ovog sve popularnijeg građevinskog materijala.

AUSTROTHERM, odličan 5!

U sredu, 06.12.2006, u hotelu "Intercontinental" na Novom Beogradu, održana je naša proslava povodom 5 godina uspešnog poslovanja AUSTROTHERM-a u Srbiji. U prisustvu oko 250 zvanica i uz šarolik zabavni program, bilo je to jedno interesantno veče sa kojeg su svi naši gosti, nadamo se, poneli lepe i nezaboravne utiske.

1. februara otvoreno predstavništvo u Beogradu

Austrotherm je 01.02.2006. u Beogradu otvorio svoje predstavništvo, tj. kancelariju za tehničko-marketinšku podršku.