O nama

Austrotherm termoizolacija. To nikoga ne ostavlja hladnim!

Kompanija Austrotherm International, sa sedištem u Austriji, je poznata i priznata kao kompanija koja proizvodi izuzetno kvalitetne XPS i EPS izolacione materijale, profile, polietilenske proizvode i ploče za unutrašnju gradnju u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Svoje poslovanje temelji na konzistentnom kvalitetu, politici inovacija i stručnim obrazovanim kadrovima.

Kompanija je osnovana 1953. godine od strane Oswald-a Nowotny-a koji je prvi počeo sa proizvodnjom stiropora. Posle preuzimanja od strane Friedricha Schmida i pripajanjem sa Friedrich Schmid Industrie Holdingom kompanija je brzo preuzela vodeću poziciju kada su u pitanju izolacioni materijali u građevinskoj idustriji. Danas, Austrotherm International posluje u 11 zemalja sa ukupno 17 proizvodnih pogona i deo je koncerna Schmid Industrie Holding (jednog od najvećih koncerna građevinskim materijalima u Evropi).

Austrijski koncern Austrotherm je 2001. godine prepoznao mogućnost ekspanzije termoizolacionih materijala u Srbiji. Vođeno tom logikom rukovodstvo koncerna je 2001. godine donelo odluku o osnivanju spske “kćerke” kompanije Austrotherm d.o.o. sa sedištem u Valjevu. Veliki uspeh u plasmanu proizvoda (u to vreme uvezenih iz Austrotherm-ovih fabričkih postrojenja u Austriji, Mađarskoj i Rumuniji) na tržištu Srbije i Crne Gore uticao je na odluku rukovodstva koncerna da se već 2003. godine započne sa izgradnjom fabrike, tj. da se otpočne proizvodnja ekspandiranog polistirena (stiropora) u Srbiji. Iste godine fabrika u Valjevu je počela sa radom, gde se proizvodnja ekspandiranog polistirena odvija po identičnim tehničko-tehnološkim procesima kao i u  ostalim Austrotherm-ovim fabrikama širom Evrope.

Austrotherm d.o.o. je već 2005. godine dostigao lidersku poziciju u Srbiji kada je odlučeno da se “preuzmu” do tada konkurentski pogoni u Nišu (fabrika za proizvodnju ekspandiranog i ekstrudiranog polistirena) i Srbobranu (fabrika za proizvodnju ekspandiranog polistirena). Tada, Austrotherm d.o.o. sa tri idealno geografski raspoređene fabrike za proizvodnju EPS-a (stiropora) i XPS-a u Srbiji postaje “udarna igla” koncerna.

U Beogradu 2006. godine otvara se predstavništvo, kancelarija za marketinško-tehničku podršku, koja je zadužena kako za marketinške aktivnosti, tako i za tehničko savetovanje investitora, izvođača, projektanata koje se tiče pravilne primene i ugradnje naših termoizolacionih materijala.

Proizvodi koji su primereni očuvanju čovekove životne sredine, raznovrsnost orijentisana prema kupcima i naša konstantna usmerenost ka daljem razvoju su činioci dugoročnog koncepta uspeha ove kompanije.