Austrotherm AMK

Austrotherm međuspratna konstrukcija (AMK) je element ispune izrađen od stiropora (EPS).

Proizvodi se u specijalno izrađenom automatu i namenjen je formiranju međuspratne konstrukcije. Lako je ugradiv i poseduje dobra termička i zvučna izolaciona svojstva. Proizvodi se u fabrici u Nišu (Srbija).

Ova međuspratna konstrukcija je veoma lagana, i to je značajna prednost koja je čini nezamenljivom npr. pri nadgradnji objekata. Mala težina konstrukcije omogućava finansijske uštede, kao i kvalitetnija projektantska rešenja pri dimenzioniranju podvlaka, stubova i temelja. Veliki dimenzioni modul jednog elementa čini potkonstrukciju jednostavnom i racionalnom. S obzirom na vrstu materijala od kojeg je element ispune izrađen (stiropor), kao i na već formirane otvore u preseku samog elementa - prosecanje stiropora kao i provođenje instalacija kroz element ne predstavlja nikakav problem.

Područja primene

Međuspratne ploče

Prednosti primene AMK konstrukcije

► lako ugradiva

► dobra termička i akustična (zvučna) izolacija

► najlakša međuspratna konstrukcija

► veliki dimenzioni modul elementa čini podkonstrukciju i montažu jednostavnom

► ostavljanje otvora u konstrukciji ne predstavlja nikakav problem

Tehnički izveštaj

Austrotherm međuspratna konstrukcija (AMK) se sastoji od elemenata ispune (polegnutih jedan uz drugi po celoj površini međuspratne ploče i betonske konstrukcije (sa rebrima i armiranom pločom, analogno prethodno izvedenom statističkom proračunu). Element ispune je izrađen od osnovnog “punioca” (Austrotherm EPS) proizvedenog u automatu. Na njega se, u fazi monolitiziranja konstrukcije, neposredno prenosi svo tehnološko opterećenje. Betonska konstrukcija se armira u rebru rešetkastom armaturom zategnutom analogno prethodno izvedenom statističkom proračunu.

Tehnologija izvođenja

Elementi ispune se montiraju priljubljeni (bez spojnica) na pripremljene oslonce od drvenih greda. Razmak između pojedinačnih oslonaca iznosi maksimalno 3m. Za razmake između oslonaca koji su veći od 3m formiraju se poprečna rebra prema važećim propisima. Očekivani ugib (prema proračunu ugiba konstrukcije) se može izbeći postavljanjem adekvatnih nadvišenja. Elementi ispune treba da se pri betoniranju, uobičajenim merama, zaštite od oštećenja. Posebna oplata i podupiranje (osim propisanog) nisu neophodni. Obrada plafonske površine (donje strane elementa ispune) vrši se odgovarajućom špahtel masom u koju se utiskuje armaturna mrežica. Obrada podne konstrukcije (gornje strane elementa Ispune) vrši se na uobičajen način.

EAN-brojmaterijaldimenzije (mm)pritisna čvrstoća 
(pri 10% deformacije)
klasa
gorivosti
održivost oblika
do temperature
8606025964734Austrotherm 
EPS 120
500 x 400 x 160min.120 kPa (12 t/m²)     E85°C

Privatna lica i izvođači radova


Pronađi distributera

Trgovci građevinskim materijalima


Kontakt za porudžbine