Ambasador Austrije u poseti našoj kući

Ambasador Dr. Johannes Eigner je izrazio zadovoljstvo što jedna kompanija kao što je Austrotherm d.o.o, kao “ćerka” austrijske kompanije Austrotherm GmbH i deo internacionalne grupacije “Austrotherm International”, toliko godina (13) uspešno posluje na tržištima Srbije i okolnih zemalja, gde već 6-7 godina predstavlja lidera na tržištu proizvođača termoizolacionih materijala. Uvaženog gosta je u ime Austrotherm d.o.o. primio generalni direktor, Dragomir Ilić, koji je iskoristio ovu priliku da obelodani da Austrotherm d.o.o. uskoro planira još jednu novu i značajnu investiciju u Srbiji – gradnju fabrike za proizvodnju praškastih materijala (građevinskih lepkova i fasada).

Ta investicija će biti realno ostvariva 2015. ili 2016.godine, a naredna 2014. godina će biti iskorištena za pregovore sa lokalnim samoupravama, kako bi se odabrala najpogodnija lokacija za jednu ovakvu fabriku. Lokacije koje su u startu najinteresantnije za Austrotherm d.o.o. su Valjevo, Niš i Srbobran – iz razloga što naša kuća u ovim sredinama već ima sopstvena proizvodna postrojenja, fabrike za proizvodnju termoizolacionih materijala, a pritom je reč o proizvodima koji su itekako komplementarni sa gore opisanim praškastim proizvodima, posebno kada su u pitanju fasadni termoizolacioni sistemi.

Ovom događaju su prisustvovali i poslenici medija, a lokalna TV-stanica “Vujić TV” je sutradan (subota, 14.12.2013.) emitovala i odgovarajući video zapis: